Monday, April 26, 2010

Eskapisme Ke Negara Fantasi

Posing Tegak Ala-ala Hindustani...eceh!

Walaupun saya dihimpit deadline yang mencekam, namun saya tidak mahu memberi tekanan besar pada diri sendiri. Kenapa mahu menyeksa hidup sekiranya permasalahan itu boleh diatur dengan bijaksana? Jadi, ajakan dan layanan adik-adik (baca: teman-teman baik saya) merupakan sebuah eskapisme yang baik untuk melontarkan sekejap pusing ketika membuat koding dan mengira patah kata yang kecil dalam sample kajian saya.

Suatu hari yang baik (terjemahan langsung dari bahasa Inggeris "one fine day"), adik-adik ini dengan bermurah hati telah membawa saya berkunjung sebentar ke negara fantasi. Mula-mula saya hanya gelak sahaja kerana kami berjalan disebuah bangunan kosong berpusing-pusing menaiki tempat parkir kereta. Tiada apa yang istimewa. Namun selepas berjaya meletakkan kereta dilantai tertinggi, oh baru saya tahu ada sebuah negara fantasi tersembunyi diantara struktur bangunan.

Setiap pokok dan bentuk disini diberi sinaran lampu yang comel. Maka, saya telah tiba disebuah negara fantasi di pojok Shah Alam. Nama tempat ini adalah I-City. Mahu tahu dimana, boleh tanya saya sendiri secara peribadi. Nikmati gambar-gambar saya ketika mengembara ke negara fantasi.


Terasa seperti di Korea sekejap (tapi sekejap je la...hehehe)


Muka girang lepas daripada koding sekejap


Peek-A-Boo


Cak!

***Kredit foto untuk cik puan punya kamera, Nabiha Mashut. Toceh!

1 comments:

along said...

cantikkkk...mcm kat oversea...